Meer dan "alleen maar" keramiek! Klingspor presenteert de CEVOLUTION-technologie

27-09-2022

Slijpmiddelen met keramische korrel staan al lang bekend om hun agressiviteit en standtijd. Klingspor heeft verder gedacht en keramische high-performance slijpmiddelen ontwikkeld met de nieuwe "CEVOLUTION" technologie. Daarin zit naast de keramische korrel ook de know-how van bijna 130 jaar slijpervaring.

Keramische slijpkorrel heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van de diverse soorten korundkorrel: de microkristallijne opbouw zorgt voor een zelfslijpend effect en een gelijkmatig breukgedrag. Daarnaast zorgt keramische slijpkorrel in de regel voor een hogere materiaalverwijdering. Maar de korrel alleen is bij vele toepassingen niet voldoende voor perfecte prestaties.

CEVOLUTION-technologie: De kracht zit in de mix!

Er zijn praktische toepassingen waarbij de benodigde aandrukkracht of de eigenlijk benodigde slijpsnelheid niet kan worden gewaarborgd. Dit kan ertoe leiden dat de voordelen van een keramische korrel niet volledig worden benut omdat de druk niet hoog genoeg is om de structuur van de korrel te breken. Dan is dichtlopen van het slijpmiddel en een onbevredigend resultaat het gevolg.
Klingspor producten met de nieuwe CEVOLUTION-technologie: zijn daarom volledig geoptimaliseerd: afhankelijk van het toepassingsgebied, worden de verschillende componenten waaruit het slijpmiddel is opgebouwd, veranderd en afgestemd totdat uiteindelijk na talloze tests en experimenten de beste prestaties van de keramische korrel wordt bereikt. "Onze ontwikkelafdeling volgt bij de nieuwe Cevolution-technologie een allesomvattende aanpak: hierbij wordt optimalisatie van korrelmix, korrelgrootte, hoeveelheden en de receptuur van voor- en nalak gericht op multibinding of op speciale fabricageprocessen. Dit alles met als doel, de gebruiker voor elk toepassingsgebied de beste prestaties te leveren. Cevolution is daarmee een echte revolutie op het gebied van keramische slijpmiddelen, aldus Ibraim Lapa, hoofd business development.

 

De CEVOLUTION familie

In het Klingspor assortiment vindt de klant een groot aantal producten met de nieuwe CEVOLUTION-technologie zoals bijvoorbeeld de schuurband CS 920 Y/ CS 922 Y of de lamellenslijpers SMT 974, SMT 975, SMT 976 en SMT 674 die vanaf het najaar van 2022 leverbaar zijn. Verdere productgroepen zijn in voorbereiding. Pas wanneer de slijp- en schuurmiddelen een werkelijk hogere prestatie leveren, krijgen ze het begeerde CEVOLUTION keurmerk.