125 jaar Klingspor

05-12-2018

Haiger, 01/12/2018. In 1893 richtte Johann Friedrich Klingspor in Siegen een lijmfabriek op, die enkele jaren later begon met de productie van schuurmiddelen.  In de daaropvolgende decennia patenteerde hij talrijke innovatieve producten, zoals het eerste waterbestendige schuurpapier voor auto's of de Kronenflex® serie snijschijven voor hoge toerentallen, die tot op de dag van vandaag een grote populariteit geniet. Het bedrijf groeide en werd al snel buiten de Duitse grenzen bekend als een fabrikant van hoogwaardige schuurmiddelen. Vandaag de dag is Klingspor wereldwijd vertegenwoordigd met in totaal 36 productie- en distributievestigingen.

125j Event Siegen Knoff 080 low

Sterke bedrijfswaarden voor een solide basis

Voor Managing Director Dr. Ing. Steffen Neu is het geen toeval dat Klingspor er al die jaren in geslaagd is om een succesvol bedrijf in de slijpmiddelensector te blijven: "Met doorzettingsvermogen, planning en langetermijnactie is Klingspor niet alleen 125 jaar lang bestand geweest, maar is het ook voortdurend verder ontwikkeld.  Om een veelgevraagde leverancier van hoogwaardige schuurmiddelen te blijven en stabiele banen te bieden, heb je goede zakelijke principes en mensen die zich daarvoor inzetten nodig. Bij Klingspor richten deze bedrijfsprincipes zich onder andere op productprestaties, gekwalificeerde klantenservice en advies, naleving van de strengste arbeidsveiligheidsnormen voor productgebruikers en gemotiveerde en betrokken medewerkers.” Deze laatste vormden het middelpunt van de vele feestelijkheden ter gelegenheid van de verjaardag van het bedrijf.

125j Event Siegen Knoff 279 low

Gezamenlijk succes vieren

Niet één maar twee keer heeft Klingspor hun jubileumjaar 2018 gebruikt om met hun medewerkers bij elkaar te komen om hun gezamenlijke succes te toosten. De eerste gelegenheid was een grote ‘familiedag’, die in juni 2018 werd gehouden, waarbij de medewerkers van de hoofdvestiging van het bedrijf in Haiger en hun families uitgenodigd waren voor een dag vol actie, spannende evenementen en talloze mogelijkheden voor plezier. Het evenement werd bijgewoond door ongeveer 1.600 mensen. Maar het organisatiecomité hield niet op en slaagde er in oktober in om zichzelf te overtreffen: Ze huurden de Siegerlandhalle voor een gala-avond die bijna 800 medewerkers van Klingspor uit de hele wereld verblindde met een superlatieve show. Het begon met een adembenemende acrobatische act van het duo "Nikiferow", ging verder met de spannende kunstenares Natalia Moro die, blijkbaar zonder enige moeite en alleen met zand en haar handen, enkele schilderijen maakte die de geschiedenis van Klingspor vertegenwoordigen. Het programma werd afgerond met de Nederlandse illusionist Hans Klok die het publiek met spectaculaire illusies verbijsterd en stomverbaasd achterliet. Daarna gingen de gasten door met de viering tot de vroege uurtjes met het optreden van de brasspopgroep "Querbeat".

125j Event Siegen Jacobi 112 low125j Event Siegen Jacobi 101 low125j Event Siegen Jacobi 213 low125j Event Siegen Knoff 263 low125j Event Siegen Jacobi 287 low

Deze sensationele avond was de perfecte afsluiting van het 125-jarig bestaan van Klingspor AG, dat de gasten zich nog lang zullen herinneren.  Managing Director Dr. Ing. Steffen Neu was ook meer dan tevreden met de viering. Voor de avond was een ambitieus doel gesteld: de 800 gasten de hand schudden. Het resultaat: "Ik heb er in totaal 630 voor elkaar gekregen!”

 G5A4834 klingspor 125