Schuurwielen

Stap
Material
Machine
Toepassingsgebieden
Productgroep
Schuurwielen
Diameter/mm
Breedte/mm
Schachtdiameter/mm
Boring/mm
Opname
Korrel
Vorm

Schuurwielen - de eerste keuze voor het fijn en flexibel schuren van oppervlakken

Het schuurwiel uit het assortiment van Klingspor is een waardevol gereedschap voor werkzaamheden zoals het schuren of afwerken van oppervlakken. Handwerkers en doe-het-zelvers die een schuurwiel uit het uitgebreide programma van Klingspor kiezen, kopen een gereedschap dat perfect beantwoordt aan hun behoeften en dat hen een superieure kwaliteit tegen een scherpe prijs biedt. Wie met Klingspor schuurt, zal altijd schuren als een professional.

Schuurwielen vinden voor speciale toepassingen

Iedereen die lamellenschuurwielen gebruikt, doet dat omdat ze een product nodig hebben dat perfect past bij hun specifieke gebruikssituatie. Daarom biedt Klingspor haar klanten gespecialiseerde producten met een kwaliteit die de gebruiker zeker zal helpen om zelfs de moeilijkste problemen te overwinnen. Eén van deze producten is de FSR 618. Dit vouwschuurwiel werd speciaal ontwikkeld voor het werken aan voegen, groeven en gleuven en levert buitengewone resultaten. De weefsellamellen, die vouwgewijs zijn aangebracht, zorgen ervoor dat de gebruiker kan werken op plaatsen waarvan hij nooit had verwacht te kunnen bereiken, aangezien de flappen zich tot in elke hoek zullen uitstrekken.

De WSM 617 is een ander populair product van Klingspor, omdat het zijn waarde in talloze toepassingen in de praktijk heeft bewezen. Dit schuurwiel is geschikt voor gebruik in voor- en zijwaartse positie en kan in een handomdraai en zonder hulp van extra gereedschap op een haakse slijper worden geschroefd. Deze alleskunner verwijdert bijvoorbeeld roestuitslag van een oude kachel of een metalen reling zo grondig dat het oppervlak meteen weer geschilderd kan worden. Dit schuurwiel met slank ontwerp, is uitgerust met flexibele, radiaal gerangschikte flappen en past zich perfect naar de contouren die moeten worden bewerkt. Omdat hij verfresten, lichte krassen en laspekel net zo betrouwbaar verwijdert, is het een gereedschap dat geliefd is bij gebruikers over de hele wereld. Een kleine tip: als de haakse slijper is uitgerust met een toerentalregeling, kan dit schuurwiel zelfs worden gebruikt op materialen op houtbasis.

Het juiste gereedschap voor een groot aantal toepassingen

Een schuurwiel van Klingspor is een populaire keuze voor een brede waaier van toepassingen. Deze omvatten

  • verwijderen van verf, lak en plamuur,
  • slijpen van hoeklassen,
  • afbramen,
  • verwijdering van warmtekleuring en
  • roest verwijderen op staal.


De lamellenschuurwielen, kleine schuurwielen of schuurwalsen tonen ook hun veelzijdigheid als het gaat om de apparatuur waarmee zij kunnen worden gecombineerd. Deze uitrusting omvat machines zoals

  • het schuurblok
  • de rechte slijpmachine
  • de buigzame as schuurmachine
  • de haakse slijper
  • de satineermachine en de boormachine

De uitgebreide selectie laat niets te wensen over en biedt schuurwielen aan die kunnen worden gecombineerd met machines die worden gebruikt in industriële ondernemingen, metaalwerkplaatsen of handwerkbedrijven en in doe-het-zelf toepassingen.

Als de machine niet is uitgerust met snelheidsregeling, moet de keuze van het product worden gemaakt op basis van de gespecificeerde snelheid. Klingspor heeft ook deze machines onder controle en biedt schuurwielen aan die in het optimale bereik werken.

Deze eigenschappen zijn typisch voor schuurwielen

Net als alle andere schuur- en slijpmiddelen van Klingspor, produceren de schuurwielen unieke kraspatronen, gekenmerkt door lange, ononderbroken korrelpatronen in het behandelde oppervlak. De krassporen die door de bewerking met het schuurwiel worden achtergelaten zijn minimaal, waardoor de afwerking bijzonder glad is. Het is dus mogelijk deze producten te gebruiken voor een professionele oppervlakteveredeling die aan de hoogste normen zal voldoen.

Bij de keuze van schuurwielen, kleine schuurwielen of schuurwalsen moet u rekening houden met het volgende: Door hun ontwerp kunnen schuurwielen inherent een fijnere afwerking produceren in vergelijking met schuurbanden. Voorraadverwijdering en afwerking kunnen dus in één werkgang worden gecombineerd. Als u een materiaalafname wilt bereiken die vergelijkbaar is met die van een schuurband, raden de experts van Klingspor u aan een schuurwiel te kiezen met een korrel die twee tot drie keer grover is.