Quick-change schijven

Stap
Material
Machine
Toepassingsgebieden
Productgroep
Quick-change schijven
Productuitvoering
Diameter/mm
Breedte/mm
Lengte/mm
Schachtdiameter/mm
Opname
Korrel
Type korrel

Klein, maar zeer capabel: Snel en veilig schuren met snel verwisselbare schijven

De naam van Klingspor's Quick-Change schijven zegt het al. Ze laten de gebruiker toe zijn schuurgereedschap te wisselen op een uiterst gemakkelijke, snelle en veilige manier. Plekken waar andere producten niet bij kunnen zijn de werkplek voor deze kleine slijpschijven met snelsluiting. Omdat Klingspor deze producten beschikbaar stelt in een groot aantal uitvoeringen met verschillende korrels, diameters en bevestigingsmiddelen, is de waaier aan mogelijke toepassingen zeer uitgebreid.

De bevestigingsmiddelen die de markt domineren: Quick Metal Connect en Quick Roll Connect

Klingspor biedt hun Quick-Change schijven aan met twee gebruikelijke types van bevestigingsmiddelen. De systemen die de overhand hebben op de markt zijn:

  • Quick Metal Connect en
  • Quick Roll Connect

De Quick-Change schijven met metalen bevestigingsplaatje (Metal Connect) worden eenvoudig op de steunschijf geschroefd met behulp van de interne schroefdraad. De schijf met plastic bevestigingsplaatje (Roll Connect) wordt op de schroefdraadbus op de pad bevestigd en met een draai van 180° op zijn plaats vergrendeld. Beide systemen garanderen een veilige en betrouwbare verbinding.

Brede toepassingsmogelijkheden

Hoewel ontworpen voor gebruik met pneumatische slijpmachines, kunnen Klingspor's Quick-Change schijven ook gebruikt worden op machines met hetzelfde ontwerp, maar elektrisch aangedreven.

Deze producten kunnen worden gebruikt op een veelheid van materialen en zijn een goede keuze voor de oppervlaktebehandeling van materialen zoals

  • lak,
  • verf,
  • plamuur,
  • roestvast staal en
  • metaal.

Optimale materiaalafname bij deze toepassingen wordt verzekerd door geavanceerde en krachtige korrels zoals aluminiumoxide, keramisch aluminiumoxide en zirkoonoxide. De producten leveren gegarandeerd de best mogelijke resultaten op gereedschappen zoals de rechte slijpmachine. Gereedschappen die evenzeer ideaal zijn voor gebruik met deze producten zijn de buigzame as schuurmachine of een haakse slijpmachine op perslucht.

Beïnvloeding van materiaalafname met de steunschijf

Het afnamevermogen van de Quick-Change schijf kan worden beïnvloed door de keuze van de steunschijf. De basisregel is dat een hardere steunschijf de materiaalafname verhoogt. Het is daarom voor elke toepassing van essentieel belang dat de gebruiker de Quick-Change schijf met de juiste steunschijf gebruikt om de beoogde materiaalafname te bereiken. Klingspor raadt het gebruik van zachtere steunschijven aan voor het bewerken van geprofileerde oppervlakken of wanneer het werk een extra fijne afwerking moet opleveren.

De steunschijven QMC 555 of QRC 555 bieden de gebruikers zeker de best passende steunschijf voor Quick Metal Connect of Quick Roll Connect. Tussen haakjes: Klingspor heeft ook de adapter QCA 555. Deze adapter maakt het mogelijk om Klingspor's Quick-Change schijven op elke standaard haakse slijpmachine te monteren.

Quick-Change schijven opbergen

Er zijn slechts een paar instructies die moeten worden gevolgd voor het bewaren van Quick-Change schijven om de hoge kwaliteit van de schijven te behouden. De Quick-Change schijven moeten worden beschermd tegen hitte, direct zonlicht en contact met vocht. De aanbevolen opslagtemperatuur van 18 tot 22 °C is gemakkelijk aan te houden. De schijven gedurende een langere periode opslaan is dan ook geen probleem.