Lamellenschijven

Stap
Material
Machine
Toepassingsgebieden
Productgroep
Lamellenschijven
Technologie
Diameter/mm
Boring/mm
Opname
Model / vorm
Korrel
Vorm
Type korrel
Prestatieklasse

Pas in 1972 uitgevonden, maar schijnbaar al eeuwig in omloop

De Klingspor lamellenschijf werd bij zijn ontstaan als revolutionair beschouwd en is tot op de dag van vandaag een onmisbaar gereedschap voor veeleisende schuurwerkzaamheden over de hele wereld. Sinds zijn lancering is hij erin geslaagd om met succes de schuurschijf te vervangen in verschillende takken van oppervlaktebehandeling.

Lamellenschijven in een grote verscheidenheid van uitvoeringen

De lamellenschijf, ook wel SMT- of vlaklamellenschijf genoemd, levert een schuurvermogen dat verscheidene malen hoger is dan dat van andere gereedschappen, dankzij de waaiervormige radiale plaatsing van de linnen schuurlamellen.

Klingspor biedt de lamellenschijf in veel verschillende versies aan: vlak of conisch en met een glasvezel of kunststof drager. De conische steunschijven schuren met een kleinere contactoppervlakte en kunnen een hogere materiaalafname leveren, omdat ze een punt-voor-punt bewerking mogelijk maken. Dit maakt conische lamellenschijven de perfecte keuze voor het bewerken van randen en het verwijderen van lasnaden. Gebruikers kiezen voor de vlakke uitvoeringen wanneer zij een lamellenschijf nodig hebben die ideaal is voor het vlakschuren.

Door de waaiervormige radiale rangschikking van de lamellen op de schijf levert deze een prestatie die met kop en schouders boven andere gereedschappen uitsteekt. De Klingspor lamellenschijven zijn uitgerust met linnen schuurlamellen, die met zirkoniumoxide, keramisch of aluminiumoxide bekleed zijn en gelijkmatig op glasvezel verstevigde kunsthars- of  glasvezeldrager geplaatst zijn. De plaatsing van de lamellen garandeert voor een gelijkmatig hoog schuurresultaat en werkt met minimale trillingen.