Afbraamschijven Kronenflex®

Stap
Material
Machine
Toepassingsgebieden
Productgroep
Afbraamschijven Kronenflex®
Diameter/mm
Dikte/mm
Boring/mm
Opname
Model / vorm
Vorm
Prestatieklasse
type machine

Constant hoge agressiviteit en maximaal slijpvermogen met de Kronenflex® afbraamschijven

Sinds 1950 levert Klingspor aan haar klanten hoogwaardige afbraamschijven, die zowel in de industrie, de handel als in de particuliere sector worden gebruikt. Bijzonder gewaardeerd worden de producten van het merk Kronenflex®, die hun waarde in de praktijk steeds weer bewezen hebben. De Kronenflex® afbraamschijven uit het Klingspor-gamma onderscheiden zich door hun hoge agressiviteit en een maximale materiaalafname. Afnamecapaciteit en levensduur zijn perfect in balans en zijn gegarandeerd voor de gehele levensduur van de afbraamschijven.

Krachtige afbraamschijven met een brede waaier aan toepassingen

Iedereen die ervoor kiest om zijn haakse slijpmachine te combineren met een afbraamschijf uit het assortiment van Klingspor, zal profiteren van de uitzonderlijke veelzijdigheid van deze combinatie. De toepassingsgebieden omvatten de bewerking van

  • staal,
  • roestvast staal,
  • gietijzer,
  • steen en beton,
  • aluminium,
  • messing,
  • brons,
  • koper,
  • zink
  • gereedschapsstaal.

Dit uitgebreide gamma dekt alle belangrijke gebieden van de materiaalbewerking. Behalve voor het slijpen van oppervlakken zijn deze producten ook geschikt voor het ontbramen, het afschuinen van randen of het verwijderen van aanslag.

Krachtige producten in de best passende uitvoering

Afbraamschijven verkocht onder het Kronenflex® merk in de Klingspor portfolio hebben een verlaagd midden. Het ontwerp met een verlaagd midden is bijzonder gunstig voor een afbraamschijf omdat het de schijf toelaat de enorme laterale krachten te weerstaan die gegenereerd worden tijdens het slijpen.

Klingspor's selectie van afbraamschijven heeft alles te maken met variëteit. Deze variëteit komt tot uiting in de verschillende diameters, breedtes en gaten die beschikbaar zijn voor gebruik op alle types standaardmachines. Dit maakt het voor de gebruiker een makkie om het product te vinden dat perfect aan zijn eisenprofiel voldoet. Op elk etiket is aangegeven wat de maximale werksnelheid is en wat het maximaal toegestane toerental is waarvoor de afbraamschijven zijn ontworpen om de beste resultaten te bereiken.

Het vinden van hulpmiddelen in alle prestatieklassen

Klingspor verkoopt haar afbraamschijven en vele andere producten in verschillende kwaliteitsklassen. Afbraamschijven zoals de A 24 uit de kwaliteitsklasse Extra overtuigen door hun uitstekende prijs-/prestatieverhouding. De vermogensklasse Supra uit het middensegment bestaat uit producten die hoge prestaties en een goede levensduur leveren tegen concurrerende prijzen. Voor toepassingen die compromisloze prestaties vereisen, raadt Klingspor de producten uit de prestatieklasse Special aan, zoals de populaire A 24 TX.

De afbraamschijven ontworpen door Klingspor voldoen aan de strengste veiligheidsnormen

Essentieel voor het gebruik in de praktijk is dat een afbraamschijf onder alle omstandigheden optimaal presteert en de gebruiker in staat stelt oppervlakken zeer snel en grondig af te werken. Even belangrijk zijn echter de vragen omtrent veiligheid: Klingspor test haar producten in overeenstemming met de strenge oSa richtlijnen en levert dus producten met gecertificeerde veiligheid. Ook de naleving van de veiligheidsnorm EN 12413 is gegarandeerd. Dit hoge veiligheidsniveau kan echter alleen worden gerealiseerd als de gebruiker op een verstandige manier handelt. Een juist gebruik houdt in dat de Kronenflex® afbraamschijven niet gebruikt worden met een snelheid die hoger is dan de maximale werksnelheid. Dit zorgt ervoor dat de afbraamschijf niet overbelast wordt.